Studenten willen vaker vlees op school

Studenten willen vaker vlees op school

De Universiteit Gent gaat minder vegetarische maaltijden aanbieden in de studentenrestaurants. Tot nu was de helft van het aanbod vegetarisch, maar vanaf het komende academiejaar zal dat nog maar een kwart zijn. De meeste studenten bleven voor vlees en vis gaan, en daardoor moesten de restaurants te veel voedsel weggooien en kregen ze het financieel nog moeilijker dan al het geval was. Ze willen nu het aanbod beter afstemmen op de vraag.

Onze opinie

Bij het grotendeel van de Vlaamse gezinnen staat er niet elke dag vlees op het menu. Het is ondertussen ook wel duidelijk dat je perfect een volwaardige, lekkere maaltijd kunt maken zonder vlees erbij te betrekken. Maar wij schrikken er niet van dat vlees terug populairder wordt bij de studenten. Het blijft één van de voornaamste bronnen van energie, het ondersteunt de hersenfunctie en zorgt voor een gezonde groei en ontwikkeling van het lichaam. 

Vooral voor studenten, die een hectisch leven leiden vol studie, sociale activiteiten en andere verplichtingen, kan het eten van vlees een cruciale rol spelen in het onderhouden van een uitgebalanceerd dieet en het bevorderen van hun algehele welzijn. Daarom vinden wij het positief dat het aanbod tijdens de lunchpauze vergroot wordt. 

Hoe vaak eet je dan het best vlees?

Dagelijks vlees eten kan, maar beperk je dan tot één maaltijd per dag. Dat betekent dat je het ofwel eet bij een warme maaltijd ofwel als broodbeleg. En over dat laatste geven we nog als tip: eet boterhammen met beleg, geen beleg met boterhammen.

Leuk weetje: als je één keer per week geen vlees eet heeft dat al een aanzienlijke impact op het milieu. Om het even in cijfers uit te drukken: als je een jaar lang een dag per week geen vlees eet, bespaar je: bijna 6 kilo aan vlees, zo’n 587 kilometer rijden met de gemiddelde auto en 750 liter aan water.

Ook interessant

Toon alle berichten
Slide