Appeltaart met kruimeldeeg

Bereidingstijd : 1u

Appeltaart met kruimeldeeg

Ingrediënten

  • 5 tot 6 appels (1 kg) in stukjes gesneden
  • 30 gram bloem
  • kruimeldeeg
  • 140 gram bruine suiker
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • snuifje zout
  • 30 gr boter

Sommige chefs nemen een mengeling van appels: een deel wordt tot moes gegaard en het andere deel appels heeft nog een beet. Bijvoorbeed Jamie Oliver zweert bij 1 deel kook appels (Rome, Bramley) op 2 delen eet appels (Granny of Braeburn).

  1. Oven voorverwarmen op 220C.
  2. Meng de suiker met de nootmuskaat, kaneelpoeder, bloem en zout. Voeg bij de appel stukjes en meng goed onder elkaar.
  3. Bedek de bodem en de rand van een beboterde en bebloemde taartvorm met kruimeldeeg.
  4. Leg het appel mengsel op de deegbodem.
  5. Snijd de boter in kleine stukjes en leg hier en daar bovenop de appels.
  6. Dek de appeltaart af met het 2de stuk deeg. Maak hier en daar een inkerving zodat de stoom van de appels kan ontsnappen.
  7. Duw de top van het deeg op de rand, waar het de bodem van het deeg raakt.
  8. Neem een 10 cm breed stuk aluminiumfolie en leg het op de rand van het deeg op de taartvorm.
  9. Bak de appeltaart 40 tot 50 minuten tot de deegkorst bruin wordt en het appelsap door de bovenste laag van het deeg begint op te borrelen.

Serveer deze makkelijke appeltaart na afkoelen of direct warm van de oven met roomijs op het bord.