Duroc worst met rode kool

Bereidingstijd : 50minuten

Duroc worst met rode kool

Ingrediënten

Voor 4 personen: 

4 worsten (400g)
1 kleine rode kool
2 appels
2 uien
600 g aardappelen
1 klontje bakboter
2 el rode wijnazijn
4 el suiker
2 kruidnagels
1 blaadje laurier
tijm
2 el aalbessenjam (eventueel)
1 Bouillonblokje (groenten)
 

Een typisch Belgisch gerecht gemaakt met typisch Belgisch ingrediënten. Dit rode kool recept met appeltjes, worst, aardappelen en vele smakelijke tuinkruiden hebben we allemaal wel eens gegeten. Heel éénvoudig klaar te maken en gegarandeerd een succes bij jong en oud....smakelijk!

Snijd de kool in 2 en verwijder de harde witte kern. Snipper de rest fijn. Pel de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken. Pel en snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd ze, indien nodig, in gelijke stukken zodat ze egaal garen.
Warm een pot en smelt een klontje boter om de ui te stoven. Voeg er de rode kool, de azijn, de suiker, de kruidnagels, de laurier, de tijm en eventueel de aalbessenjam bij. Giet er 2,5 dl water bij en roer er het bouillonblokje bij. Laat op zacht vuur, met het deksel op de pot, 25 minuten garen.
Voeg dan de appels toe en kruid met peper en zout. Laat nog 20 minuten garen.
Doe de aardappelen in een pot en voeg water bij tot ze net onderstaan, breng aan de kook en laat garen.
Bak ondertussen de worsten op matig heet vuur aan alle kanten gaar in de rest van de margarine. Dien het vlees op met de aardappelen en de rode kool.