Frisse pastasalade met stukjes Mangalica spek

Bereidingstijd : 15 minuten

Frisse pastasalade met stukjes Mangalica spek

Ingrediënten

375g pasta
200 gr diepgevroren erwten
2 eetlepels olijfolie
175g spek
4 teentjes knoflook
1 rode chili peper
80g fetta kaas
verse muntblaadjes

Zit jij ook soms jaloers te kijken naar die collega op het werk die zijn/haar zelfgemaakte 'slaatje' tevoorschijn tovert. Wel wij hebben deze keer een versie met gebakken spekjes en fetta kaas gemaakt. Lekkerder en gezonder dan het klassieke broodje .....

Aan de slag:

Kook de pasta 'al dente' en voeg de laatse 2 minuten de diepgevroren erwten toe aan het water en laat deze meekoken. Giet de paste en de erwten af in een vergiet en laat deze afkoelen. Ondertussen bak je de spekreepjes krokant in de pan voeg op het einde de stukjes look en chilipeper toe aan de pan voor extra smaak. Leg de reepjes spek en de look op een stukje keukenpapier om af te koelen. 

Als het de reepjes spek zijn afgekoeld kan je deze met een schaar in kleine stukjes knippen.

Meng alle ingrediënten, samen met de fetakaas, in een grote mengkom en meng de salade goed door elkaar. Werk af met wat blaadjes munt en eventueel een beetje slaolie of dressing.