Gemarineerde varkenskarbonades met panzanella
Bereidingstijd : 90 min
Ingrediënten
4 varkens koteletten
2 eetlepels witte wijn
1 teentje fijn gehakte knoflook
1 koffielepel gedroogde oregano
een snuf gedroogde rode chilivlokken
¼ kopje extra vierge olijfolie
6 dikke sneetjes brood (dik brood)
4 grof gesneden tomaten
1 komkommer in stukjes
1 rode paprika
1 stengel bleekselderij in dunne plakjes
1/3 kopje bleke selderijblaadjes
¼ kleine rode ui fijn versneden
1 eetlepel rode wijnazijn
Leg de koteletten in een ondiepe schaal. Meng de wijn, knoflook, oregano, chili en 1 eetlepel olie in een kommetje. Giet het daarna rustig over het varkensvlees. Dek het vlees af en zet het minimaal 1 uur in de koelkast om te marineren. (best een hele nacht)
Rooster het in een broodrooster tot het licht goudbruin is. Doe de tomaat, komkommer, paprika, selderij, ui, azijn en de rest van de olie in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik schone handen om te mengen tot alles goed gemengd is.
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Kook het varkensvlees voor +/- 3 minuten aan elke kant.
smakelijk