Langzaam gegaard spek met honing

Bereidingstijd : 1u50minuten

Langzaam gegaard spek met honing

Ingrediënten

150 tot 200 gram vers spek per persoon
2 eetlepels honing
stukje gember van ongeveer 2 cm (geschild)
2 bosuitjes
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels ketjap

Voor de honingketjapkorst:

2 eetlepels honing
2 eetlepels ketjap

Vroeger was buikspek vooral een populaire vleessoort bij armere mensen maar nu ook sterrenchefs dit lekkere stukje vlees ontdekt hebben is spek aan een opmars bezig. Met dit heerlijke receptje zal je snel ontdekken waarom...

Het geheim is vooral om het spek langzaam te laten garen want zo blijft het vlees heerlijk mals en sappig. Behandel het daarna met een mengsel van honing en ketjap en je krijgt een heerlijke honingkorst. 

AANBAKKEN IN DE PAN…

Marineer het vlees met de sojasaus, ketjap en honing. Bak het vervolgens in een hete wok met olie rondom bruin met de gember en de bosui.

…EN IN DE OVEN

Zet het vlees in de voorverwarmde oven en laat het 1 uur en 15 minuten langzaam garen op 50 graden.

MAAK HET HONINGKORSTJE

Haal het vlees uit de oven en smeer de bovenkant en de zijkant van het vlees in met het honingketjap mengsel en zet het nog twee minuten onder de hete grill et voila klaar is je honingkorstje.

Tip van de chef: 

Snijd het spek in dikke repen en serveer met aziatische noedels of rijst...