Ovenschotel met broccoli en gehakt

Bereidingstijd : 30 minuten

Ovenschotel met broccoli en gehakt

Ingrediënten

½ l melk
100 gr bloem
250 gr gemalen kaas
1 broccoli
12 aardappel
1kg varkensgehakt
nootmuskaat
citroensap
bakboter

Dit éénvoudige recept is dé manier om kinderen ook groenten te laten eten. We hebben bij dit recept gekozen voor broccoli maar U kan de broccoli ook vervangen door bloemkool of spinazie. Broccoli wordt aanzien als de gezondste groente van allemaal en zou zelfs verjongend werken. Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen is dat broccoli rijk is aan zowat elke vitamine die je kan bedenken, A, B, C, E, K. De enige vitamine die men niet terug kan vinden in broccoli is vitamine D maar die wordt dan weer aangemaakt door de zon. Gezond en bovendien lekker...

Aan de slag:

Stoof het gehakt aan in wat bakken en braden tot het gaar is en doe alles in een ovenschotel. Kook de aardappelen en maak er een slappe puree van.
Kook de bloemkool gaar. Schik de puree op het gehakt en de bloemkool op de puree.
Maak een bechamelsaus van de solo, de bloem, melk en het bloemkoolsap (kookvocht), nootmuskaat en citroensap. Giet de bechamelsaus op de bloemkool en strooi er de kaas over. Zet 25 minuten in een oven van 200°C.