Ovenschotel met groene kool en spek

Bereidingstijd : 60minuten

Ovenschotel met groene kool en spek

Ingrediënten

400 gr spek
½ groene kool
1 kg aardappel
400 gr gemalen kaas
300 gr boter
peper, zout en nootmuskaat
paneermeel

Het ideale gerecht om klaar te maken wanneer het weer wat slechter en kouder wordt. Het is een gemakkelijk recept, je kan het perfect op voorhand maken en het is super lekker. Smakelijk!

-Kook de aardappelen gaar, giet ze af en plet ze grof.
-Snij het spek in reepjes en stoof het in een grote pot aan in boter. Snij de groene kool fijn en voeg die bij de spekjes. 
-Laat de groene kool stoven tot die gaar is. Als de groene kool gaar is, voeg je de geplette aardappelen eronder. Meng alles goed. Meng er de eieren en 300 gr gemalen kaas onder.

Kruid alles goed af met peper, zout en nootmuskaat en stort het geheel in een ovenschaal. Bestrooi de bovenkant met de rest van de gemalen kaas en het paneermeel. Zet de ovenschaal nu 5 tot 10 minuten onder de grill zodat er een mooi, knapperig korstje op de bovenkant is. Dit kun je perfect op voorhand klaarmaken. Zet de ovenschaal dan 20 minuten op 180°C.

Tip: wil je de puree iets smeuïger maken dan kan je er een eitje aan toevoegen.