Pasta met tomatensaus en braadworst

Bereidingstijd : 35 minuten

Pasta met tomatensaus en braadworst

Ingrediënten

4 braadworsten varkens-runds
olijfolie of hoevebakboter
5 stengels selderie
10 worteltjes
2 uien
3 blikken gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
peper en zout
oregano
knoflook
500 gr pasta (Penne of Cappelini)
verse Parmezaanse kaas

Een ideaal en makkelijk te bereiden recept voor een herfstdag.

Snij de uien grof en fruit ze met olie of boter aan in een grote braadpan. Snij de wortelen in de lengte doormidden, snij verder in stukjes en voeg ze bij de ui. Snij ook de selderstengels overlangs doormidden, vervolgens in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Laat het geheel 15 à 20 minuten gaar sudderen en schep het regelmatig om. Bak in een andere pan met olie of boter de braadworsten aan alle kanten donkerbruin aan en laat ze 10 à 15 minuten op een laag vuur staan. Haal de worsten uit de pan en snij ze in kleine stukjes. Doe het restvet hiervan bij het mengsel van uien, wortelen en selder en voeg ook de braadworstschijfjes toe. Zet het vuur hoog en voeg de gepelde tomaten en tomatenpuree toe. Kruid met peper en zout en een grote hand oregano. Snij 5 à 10 tenen knoflook in stukjes en doe deze bij de saus. Wanneer de saus bijna kookt, zet je deze op het laagste vuur en laat je ze nog 30 tot 45 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig. Start 20 minuten voor de saus klaar is, met het koken van de penne (al dente!). Serveer de penne met daarop de pastasaus en rasp een stukje parmezaanse kaas over de schotel.

Tip van de chef: De worsten van deeleenvarken.be zijn gemaakt op een ambachtelijke manier met natuurdarm en bevatten geen toegevoegd water. Bak de worsten op een niet te hoog vuur (bv stand 7/10) om te voorkomen dat deze openscheuren tijdens het bakken.