Quiche van mais en spek

Bereidingstijd : +/- 45 min

Quiche van mais en spek

Ingrediënten

180 g bloem
115g boter
3-4 koffielepels water
350g spek(dun gesneden)
1 eetlepel olijfolie
1 prei versneden in dunnen stukjes
1 maiskolf, (of 1 blikje mais)
80ml (1/3 kop) room schenken
5 eieren
65 g geraspte kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht. Vet de taart vorm in met boter. Combineer bloem en boter in een keukenmachine. Verwerk tot het mengsel op fijn paneermeel lijkt. Voeg water toe en verwerk tot het mengsel net samenkomt. Draai het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het zachtjes tot een gladde massa.


Rol het deeg uit op een vel met bloem bestoven bakpapier dat groot genoeg is om de bodem en zijkant van de bakvorm te bedekken. Draai het deeg over de deegroller en verwijder het papier. Doe het deeg in de vorm en druk het voorzichtig tegen de zijkanten. Snijd de uitstekende kanten af. Plaats de taartvorm op een ovenschaal. Bekleed de deegvorm met een vel bakpapier en vul het met bonen of rijst. Bak 15 minuten blind en verwijder hierna het bakpapier en de bonen. Bak nog eens 10 à 15 min tot ze licht goudbruin zijn.


Snijd ondertussen 5 of 6 reepjes spek in stukken die groot genoeg zijn de bovenkant van de quiche te bedekken. Hak het restende spek fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de prei toe en roer voor ongeveer 1 min. Voeg daarna ook het gehakte spek toe en roer het geheel daarna nog eens voor een 4 à 5 tal minuten. Roer mais en tijm erdoor. Haal van het vuur en laat afkoelen


Verdeel het afgekoelde spekmengel over het gebak. Klop de room en de eieren in een kan. Giet in de vorm van het deeg. Verspreid de kaas  erover. Leg reepjes gereserveerd spek over de quiche dicht bij elkaar. Bak 45 minuten of tot ze gaar zijn. Laat de quiche eventjes staan in vorm voordat u deze eruit haalt om  te serveren.