Salade van Couscous

Bereidingstijd : 1u

Salade van Couscous

Ingrediënten

  • 100 gram couscous
  • 200 ml hete groentebouillon (van een blokje, zonder veel zout)
  • 2 lenteuitjes
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 50 gram feta kaas
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Klassiek wordt couscous gestoomd boven een lekker stoofpotje met lam of kip en allerlei groenten. Niet echt makkelijk als je niet in een Noord-Afrikaanse keuken bent opgegroeid. Een snelle, vegetarische variant kan je zelf maken met instant couscous en groentebouillon.
Voor de echte smaak raden we je toch aan eens een Noord-Afrikaans restaurant binnen te stappen: ook een manier op supersnel couscous op je bord te krijgen en bovendien geen afwas achteraf.
Naar wens en eigen creativiteit kan je altijd nog wat gare erwtjes, kikkererwten of verse radijsjes, tomaten of olijven door de couscous mengen net voor het serveren.

  1. Maak de couscous zoals op de gebruiksaanwijzing vermeld staat (doe in een kom, giet er de hete groentebouillon over, dek af en laat een 10 tal minuten trekken tot alle bouillon door de couscous is opgenomen en de couscous).
  2. Ondertussen kan je alle groenten fijn snijden (paprika en komkommer in kleine kubusjes, ajuin in dunne schijfjes).
  3. Als de bouillon in de couscous getrokken is, roer je er de pesto door, en bestrooi met feta en pijnboompitten. ideaal voor op een picknick