Salade van gebakken spek met Brocolli en geroosterde pompoenpitten

Bereidingstijd : 30 minuten

Salade van gebakken spek met Brocolli en geroosterde pompoenpitten

Ingrediënten

150gr vers spek in sneetjes
2 eetlepels extra vierge olijfolie
2 sjallotjes, dun gesneden in rondjes
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 eetlepels pompoenpitten
1 broccoli
1 grote bussel palmkool (Cavolo Nero)
20g boter

Een lichte salade met brocolli, spek en geroosterde pompoenpitten. Niet alleen lekker meer ook nog eens boordevol vitaminen.

Verwarm olie in een wokpan op een gemiddeld vuur. Voeg het spek en de sjalotten toe en bak deze aan gedurende 5 minuten tot de sjalotten zacht zijn. Voeg daarna de look en de pompoenpitten toe en bak deze gedurende 1 tot 2 minuten goudbruin. Laat dit alles rusten op een bord met keukenpapier en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden 

Snij de brocolliroosjes in de helft en de bladeren palmkool in de breedte door.

Smelt de boter in de wokpan op een hoger dan gemiddeld vuur en voeg de brocolli toe. Bak deze gedurende 2 minuten aan en voeg daarna de stukken palmkool toe en bak deze verder aan gedurende 2 a 3 minuten tot de brocolli gaar is. Kruid met peper en zout en voeg daarna de stukjes spek samen met de sjalotjes en de look samen.

Smakelijk...