Spaghetti Carbonara

Bereidingstijd : 30minuten

Spaghetti Carbonara

Ingrediënten

200 gr vers spek (of Tofu)
4 eieren
500 gr spaghetti
½ l room
100 gr parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook (geplet
1 uitje

Niemand weet precies waar deze Italiaanse klassieker vandaan komt en wie hem voor het eerst heeft klaargemaakt. Volgens sommigen werd het gerecht als eerst gemaakt voor een groep houtskool medewerkers. Dit is te koppelen aan de naam van het gerecht. In het Italiaans betekend het woord Carbone “Steenkool”. Wat we wel weten is dat dit gerecht super lekker is. Wenst U een vegatarisch versie te maken dan kan U het spek vervangen door tofu. Belangrijk is wel dat U vers spek gebruikt en dus niet voorgesneden uit een pakje. Dit spek bevat meestal toegevoegd water en heeft daarom een invloed op de smaak van het gerecht. Het spek dat U vindt in uw deeleenvarken.be pakket is afkomstig van lokaal gekweekte Duroc varkens en is niet gemanipuleerd met andere producten of water....

-Kook de pasta al dente.
-Bak intussen het spek krokant, voeg sjalot en look toe.
-Meng in een kom de room, eieren, kaas, knoflook, peper en zout en klop het mengsel met een vork tot een min of meer gladde massa.
-Giet de pasta in een vergiet af en doe hem in de warme pan terug.
-Meng het spek en het eimengsel onder de pasta.
-Verwarm de pasta nu nog even heel kort (1 minuut) op een laag vuur en serveer het gerecht onmiddellijk.