Stoofpotje van spieringkoteletten geblust met Trappist

Bereidingstijd : 1 uur 20 minuten

Stoofpotje van spieringkoteletten geblust met Trappist

Ingrediënten

1 kg spieringkoteletten in stukjes gesneden
250 gram champignons
2 grote uien
2 dl kalfsfond, bruine fond of bouillon
1 flesje Trappist 
2 el bruine suiker
1 el Luikse siroop
4 el mosterd
2 laurierblaadjes
peper en zout 

Ook met varkensvlees kan je heerlijke stoofpotjes klaarmaken. Dit gerechtje is gemaakt met de spieringkoteletten die je kan terugvinden in uw deeleenvarken.be pakket.

Bak de spieringblokjes mooi bruin in een braadpan met boter. 
Wrijf ze na het afbakken goed in met de mosterd en laat ze een beetje rusten op een bord
Snij de uien in ringen en de champignons in 4 gelijke blokjes
Neem een stoofpot en laat hierin de boter hazelnootbruin worden en stoof hierin de uien
Voeg het afgebakken varkensvlees toe aan de uien en kruid nog beetje bij met peper en zout
Voeg het bier toe, de bruine suiker, de luikse siroop en de laurierblaadjes
Overgiet dan het geheel met de kalfsfond, bruine fond of bouillon zodat het stoofpotje volledig onder staat
Laat het geheel ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje verder garen
De laatste 10 minuten voeg je de champignons toe
Bestrooi met peterselie of bieslook en geef er frietjes, rijst, couscous of gebakken aardappelen bij.