Varkensgebraad in mosterdsaus

Bereidingstijd : 50 min

Varkensgebraad in mosterdsaus

Ingrediënten

1,2 kg varkensgebraad
4 sjalotjes
2 lepels graanmosterd
1 dl volle room
1 lepel rundsbouillon
Tijm
Laurier
150 ml water
150 ml witte wijn
100 ml volle room
peper en zout

Bereidingswijze:


Zet een braadpan op een laag vuurtje en smelt je boter. Leg het gebraad in de pan op een laag tot middelhoog vuur. Snijd de sjalotjes in grote stukken en leg ze rond het gebraad. Bak het gebraad vervolgens 5 minuten aan elke kant. Voeg tijm en laurier toe. Zet het deksel op de braadpan en laat 25 à 30 min zachtjes sudderen.


Haal het gebraad vervolgens uit de pan en wikkel het in zilverpapier. Blus de pan met witte wijn en water en roer de helft van de graanmosterd erdoorheen. Hierna zeef je de saus.
Snijd het gebraad vervolgen in stukken. En giet de saus erover. Versier tot slot met peterselie en serveer met de rest van de graanmosterd.