Varkensgebraad Met appeltjes

Bereidingstijd : 45minuten

Varkensgebraad Met appeltjes

Ingrediënten

Voor 6 personen

1kg varkensgebraad 
1 takjes dragon
2 dl ongezoet appelsap
2 eetlepels ciderazijn
500g appels
sap van ½ citroen
beetje honing (vloeibaar)
100g  boter

Duroc varkensvlees is sappig, lekker en mals. De unieke smaak en malsheid zijn te danken aan de combinatie van het Duroc varkensras met het speciale dieet dat de varkens dagelijks krijgen. Met dit heerlijke recept zal de smaak van het vlees volledig tot zijn recht komen....Smakelijk.

-smelt boter in de pan en laat het gebraad korsten, kruiden met peper en zout, dragon
-breng het gebraad in braadslede en laat het vlees garen in oven van 200°C
-voeg het appelsap toe en laat +/- 35’ garen
-vlees uithalen en sap opvangen braadslede deglaceren met ciderazijn
-appelsap laten inkoken tot de helft (eventueel een beetje bijbinden)
-appels schillen en in 4 snijden en verder in schijfjes snijden, besprenkel met citroensap en bakken in braadpan, beetje honing toevoegen
-gebraad in plakken snijden en opdienen met saus en gebakken appeltjes.