Varkensgehakt met bospaddenstoelen en puree van aardpeer en truffel

Bereidingstijd : 60

Varkensgehakt met bospaddenstoelen en puree van aardpeer en truffel

Ingrediënten

100 gram boter
300 gram varkensgehakt
Peper en zout
1 ui
150 gram bospaddenstoelen
2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
1 eetlepel tartufata
1 theelepel geplette jeneverbes
1 teentje look
1 kilogram aardpeer
600 gram aardappelen
20 gram Parmezaan
20 gram fijne panko

Stoom de aardpeer en aardappelen tot ze gaar zijn. Snij de ui fijn en verdeel de portie in twee.
Bak de ene helft van de ui samen met een klontje boter in de pan en voeg er het gehakt aan toe. Bak het gehakt tot het gaar is. Voeg nu ook de jeneverbes toe. Kruid het geheel af met peper en zout. Verdeel vervolgens het geheel over vier vuurvaste potjes.


Snij nu de bospaddenstoelen fijn en bak ze met de rest van de ui en een klontje boter tot ze zacht zijn. Meng er daarna wat peterselie en tartufata onder. Verdeel alles bovenop het gehakt in de potjes.


Plet de aardpeer en aardappelen tot puree met boter, peper en zout. Strooi er de mengeling van broodkruim en Parmezaan over. Voeg toe aan de potjes. Leg tot slot op elk potje een klontje boter.
Bak de potjes voor 20 minuten in een voorverwarmde over op ongeveer 190° tot ze mooi gekleurd zijn. Zet ze op een dienblad en serveer met een lepeltje. Smakelijk!


*Dit is een gerechtje van Sofie Dumont. Link originele recept: https://www.sofiedumont.be/nl/recept/hachis-parmentier-van-varkensgehakt-met-bospaddenstoelen-puree-van-aardpeer-en-truffel/