Varkenshaasje (sneetjes) in mosterdsaus

Bereidingstijd : 20 minuten

Varkenshaasje (sneetjes) in mosterdsaus

Ingrediënten

Voor 4 personen:

500gr varkenshaasje of 4 varkenssneetjes
3 sjalotten
2 dl magere room
1 dl vleesbouillon
1 el mosterd 
3 el olie
1 dl witte wijn
Kruiden zoals peper, nootmuskaat, ...

Varkensvlees wordt vaak bestempeld als vet en calorierijk maar niks is minder waar want ook een mager stukje varkensvlees zoals varkenshaasje of sneetjes kunnen perfect passen binnen een gebalanceerd  en vetvrij dieet en bevatten net zoals kip slechts 100Kcal per 100gr en minder dan 10% vet. Varkensvlees is trouwens een goede bron van kwaliteitseiwitten, vitamine B1, B3, B6 en B12, de mineralen zink, fosfor, kalium en selenium en in mindere mate van ijzer. Met een stukje varkensvlees als onderdeel van een gezonde voeding krijg je dus op een smakelijke en gemakkelijke manier verschillende belangrijke voedingstoffen binnen. Zoals steeds is de boodschap om gevarieerd te eten en met dit recept uit grootmoeders tijd helpen we je graag op weg. 

Aan de slag:

Kruid het varkenshaasje of de varkenssneetjes met peper en zout en bak ze mooi bruin. Haal het vlees uit de pan wanneer het klaar is en doe er de gehakte sjalotten bij. Laat deze glazig fruiten. Voeg er de witte wijn en bouillon aan toe. Laat op een hoog vuur tot de helft inkoken. Voeg er de room en de mosterd aan toe en laat 2 minuten sudderen . Breng op smaak en leg het vlees terug in de pan en laat enkele minuten in de pan liggen zodat het de smaak van de mosterdsaus kan opnemen. Werk af met een beetje peterselie......Smakelijk.

Tip van de chef: 

Gebruik in plaats van zout eerder andere smaakmakers zoals peper, verse kruiden, specerijen, ui, look, citroen. Een vleugje nootmuskaat ondersteunt ook goed de smaak van varkensvlees. En ten slotte: Serveer altijd met een ruime portie supergroenten zoals broccoli of spinazie. U kan ook gewoon het vlees tussen een versgebakken ciabattabroodje leggen voor een heerlijk tussendoortje.