Zelfgemaakte Wiener Schnitzel

Bereidingstijd : 30 minuten

Zelfgemaakte Wiener Schnitzel

Ingrediënten

4 varkenssneetjes
2 eieren
60 g paneermeel
40 g bloem
arachideolie (om de schnitzels te bakken)
bakboter
peper
zout
1 verse citroen

Je hoeft niet noodzakelijk naar Oostenrijk te gaan om van deze lekkernij te proeven want met de varkenssneetjes uit uw deeleenvarken.be pakket maak je vanaf nu je eigen Wiener Schnitzel en dan weet je gewoon dat er (h)eerlijk vlees onder het korstje zit.

Leg de varkenssneetjes één voor één tussen een vel plasticfolie of inpakpapier voor vleeswaren. Met een vleeshamer, een aardappelstamper of de bodem van een kleine kookpot, klop je voorzichtig op het vlees, tot de lapjes 1/3 tot de helft dunner zijn. Wel voorzichtig kloppen op het vlees zodat de vezels van het vlees niet stuk gaan en het vlees moes wordt.

Kruid de verdunde sneetjes langs beide zijden met een snuifje zout en wat versgemalen peper.

Vul drie diepe borden met de ingrediënten om het vlees te paneren. Kluts in het eerste bord de eieren los, eventueel samen met een klein likje olie. Stooi in het tweede een portie bloem en in de laatste het paneermeel.

Bepoeder elk stukje vlees eerst met een dunne egale laag bloem. Tik de overtollige bloem eraf.

Dompel ze vervolgens onder in het geklutste ei, laat ze even uitlekken en eindig met een egaal laagje paneermeel. Zet de schnitzels opzij tot kort voor het serveren

Schenk een flinke scheut arachideolie in een ruime braadpan op een matig vuur. Voeg aansluitend ook een klont boter toe. (Voor het bakken van schnitzels heb je redelijk veel vetstof nodig zodat het paneermeel niet aan de pan blijft kleven.)

Bak de schnitzels op het gemak. Draai het vlees na een paar minuten om, zodra het paneermeel kleur kijgt. Herhaal dit tot ze langs de beide zijden goudbruin krokant zijn. Laat het gebakken vlees uitlekken op een vel keukenpapier.

Tips van de chef: Serveer met gebakken aardappelen of frietjes en een portie salade en tomaat. De ideale saus voor een schnitzel is een uitgeperste citroen. U kan de schnitzel ook tussen een broodje serveren met garnituur als lunch of (h)eerlijk tussendoortje.

Smakelijk