Jo, slager in hart en nieren.
Omschrijving
Ferdinande Jo
Predikherenstraat 21
8750 Wingene
BTW: BE-0668.427.592
Black Angus
Oorsprong
Het Aberdeen (Black) Angus koeienras is oorspronkelijk afkomstig uit Schotland. Onze Black Angus runderen zijn meestal afkomstig van onze boeren uit de Ardennen. Op de Ardense hoogtes grazen ze hun leven lang in hun natuurlijke habitat.
Kenmerken
Het Black Angus-runderras staat bekend om zijn robuuste bouw, diepzwarte kleur en uitstekende vleeskwaliteit. Met een geschiedenis die teruggaat tot Schotland, is de Angus een veelgeprezen runderras vanwege zijn sappige en smaakvolle vlees, dat van nature gemarmerd is met fijne vetaders.
Soms is er een boer die bij ons zal werken met een kruising met een ander ras maar dan blijft er wel gewaakt worden over de inherente kwaliteiten van het Angus-rund, zoals de voortreffelijke vleeskwaliteit en robuuste bouw.
Smaak
Het vlees van de Black Angus is lichtjes vetdooraderd en heeft een unieke notensmaak dankzij de lange graastijd.
Allergenen :
geen
Kan sporen bevatten van gluten, eieren, soja, melk en mosterd ( burgers en gehakt indien gekruid )
Brasrund
Oorsprong
Onze brasrunderen of Belgisch witblauw koeien zijn - de naam zegt het zelf - Belgisch van oorsprong en komen allemaal van onze boeren uit West-Vlaanderen. Deze vrouwelijke runderen worden op de boerderij met zorg en volgens de regels van de kunst gekweekt.
Kenmerken
Het brasrund dankt zijn naam aan een welbepaald onderdeel van z'n dieet: het bras. Bras is het bezinksel van het brouwprocédé. Bras staat bekend als een zeer eiwitrijke, voedzame stof en wordt om deze eigenschappen gebruikt om veevoeder te verrijken. Het bras zorgt voor een gezonde spieropbouw en mager vlees.
Smaak
Hoewel het vlees van onze brasrunderen zeer mager is, heeft het toch een malse textuur en een volle smaak. Dit heeft niet enkel te maken met de manier van kweken en de zorgvuldige selectie van onze dieren, ook de manier van slachten draagt hiertoe bij. Onze dieren ervaren voor het slachten geen stress. Enerzijds uit respect voor het dier, anderzijds omwille van de smaak. Nadien wordt het vlees ook langzaam gerijpt. Dit is essentieel voor de malsheid en de smaak.
Allergenen
klik hierboven voor allergenentabel
Duroc
Oorsprong
Het Duroc-varken is oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten. In de 19de eeuw werd het ras in onze contreien geïntroduceerd. Sindsdien wordt het hier gekweekt omwille van zijn sappige, malse vlees. De Duroc-varkens die we aanbieden zijn afkomstig van onze West-Vlaamse boeren.
Kenmerken
Duroc-varkens zijn rood- tot bruinachtig van kleur. Ze worden gekenmerkt door hun typische hangende oren en zijn echte buitenvarkens. Ze zijn rustig qua karakter maar vrij robuust en gespierd qua bouw. Door hun natuurlijke weerstand tegen ziektes zijn Duroc-varkens zeer geschikt om buiten te kweken.
Smaak
Duroc-varkensvlees is lekker mals. Het vlees vertoont een lichte vetmarmering tussen het sappige spierweefsel. De unieke smaak en malsheid zijn te danken aan de eigenschappen van het Duroc-varkensras en aan het speciale dieet dat de varkens dagelijks krijgen.
Allergenen
geen
Kan sporen bevatten van gluten, eieren, soja, melk en mosterd ( gehakt en worst indien gekruid )
Belgisch Graslam
Oorsprong
Wij hanteren de naam Belgisch Graslam als verzamelnaam voor verschillende rassen die bij ons gekweekt worden, zoals het Bleu du Maine, de Ardeense Voskop of de Houtlanders.
Kenmerken
Onze lammeren worden 11 maanden op een rustige manier gekweekt. Pas dan komen ze in aanmerking voor verdeling. Lamsvlees staat soms bekend als een seizoensgebonden product. Maar omdat wij samenwerken met verschillende lokale boeren die in diverse periodes hun lammeren aanhouden, kunnen wij het gehele jaar door Belgisch lamsvlees aanbieden.
Smaak
De rassen die wij aanbieden worden specifiek gekweekt voor de kwaliteit van het vlees en dus niet voor het rendement. Hierdoor proef je echt het verschil met lamsvlees dat voor de grote afzetmarkt gekweekt wordt. Het vlees in je pakket wordt niet gemanipuleerd met bewaarmiddelen, e-nummers of andere additieven. Gewoon puur natuur en top qua smaak, zoals het hoort.
Allergenen
Melk ( kruidenboter lamsburger )
Kan sporen bevatten van gluten, eieren, soja, melk en mosterd ( burgers en worst indien gekruid )